Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
tarce lub pokrój w drobna kosteczkę. Włóż do zupy.
Zupa będzie smaczniejsza i bardziej aromatyczna, jeśli wlejesz do niej trochę zalewy z kiszonych ogórków.
Gotuj zupę 5-7 minut, pod koniec gotowania dodaj drobniutko posiekana zieleninę, gotuj jeszcze 3 minuty. Zdejmij z ognia i dopraw czosnkiem roztartym z solą. Gotową zupę podawaj z pieczywem lub grzankami.
RADA: zamiast podrobów drobiowych możesz przygotować zupę na wywarze z grzybów, ryb lub dowolnego chudego mięsa.
RYBY
PULPETY RYBNE
Dla 4 osób Przygotowanie: 50 min 395 kcal
500 g farszu rybnego,
3 jajka,
250 g świeżych pieczarek,
2 cebule,
125 ml białego wytrawnego wina,
125
tarce lub pokrój w drobna kosteczkę. Włóż do zupy.<br>Zupa będzie smaczniejsza i bardziej aromatyczna, jeśli wlejesz do niej trochę zalewy z kiszonych ogórków. <br>Gotuj zupę 5-7 minut, pod koniec gotowania dodaj drobniutko posiekana zieleninę, gotuj jeszcze 3 minuty. Zdejmij z ognia i dopraw czosnkiem roztartym z solą. Gotową zupę podawaj z pieczywem lub grzankami.<br>RADA: zamiast podrobów drobiowych możesz przygotować zupę na wywarze z grzybów, ryb lub dowolnego chudego mięsa.<br>RYBY<br>&lt;name type="prod"&gt;PULPETY RYBNE&lt;/&gt;<br>Dla 4 osób Przygotowanie: 50 min 395 kcal<br>500 g farszu rybnego,<br>3 jajka,<br>250 g świeżych pieczarek, <br>2 cebule,<br>125 ml białego wytrawnego wina,<br>125
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego