Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
i pieprzem.
Na płaskiej patelni do naleśników rozgrzej olej i z masy wątróbkowej usmaż niezbyt cienkie naleśniki.
Obierz umyte marchewki i cebule,, drobno posiekaj je lub zetrzyj na tarce z dużymi oczkami,, chwilę podduś na gorącym oleju, aż nabiorą złocistego koloru, a następnie, gdy ostygną, wymieszaj z majonezem, by powstała zwarta, jednolita masa.
Na duży plaski talerz połóż naleśnik wątróbkowy, posmaruj go masą marchewkowo-cebulową i przykryj następnym naleśnikiem, posmaruj go masą itd. aż do wyczerpania wszystkich składników.
Gotowy tort wstaw do lodówki na co najmniej 12 godzin. Przed podaniem wierzch tortu posmaruj majonezem, obficie posyp drobno posiekaną natką pietruszki lub
i pieprzem.<br>Na płaskiej patelni do naleśników rozgrzej olej i z masy wątróbkowej usmaż niezbyt cienkie naleśniki.<br>Obierz umyte marchewki i cebule,, drobno posiekaj je lub zetrzyj na tarce z dużymi oczkami,, chwilę podduś na gorącym oleju, aż nabiorą złocistego koloru, a następnie, gdy ostygną, wymieszaj z majonezem, by powstała zwarta, jednolita masa.<br>Na duży plaski talerz połóż naleśnik wątróbkowy, posmaruj go masą marchewkowo-cebulową i przykryj następnym naleśnikiem, posmaruj go masą itd. aż do wyczerpania wszystkich składników.<br>Gotowy tort wstaw do lodówki na co najmniej 12 godzin. Przed podaniem wierzch tortu posmaruj majonezem, obficie posyp drobno posiekaną natką pietruszki lub
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego