Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Tygodnik Podhalański
Nr: 37
Miejsce wydania: Zakopane
Rok: 1999
zaprawiane bejcą, co dało się wyczuć już po pierwszych kęsach, jednak zasadniczy smak nadawał potrawie sos, podany osobno w małej kokilce. Za słabym znawcą jestem, aby określić wszystkie jego składniki, ale jestem pewien, że był tam majonez, przecier pomidorowy, czosnek i sok z cytryny. Samo mięso, oprócz kurczaka, było nieco żylaste, co zmusiło mnie do wydatnej pracy szczękami, ale przynajmniej doceniłem wartość posiadania naturalnego, a nie kupnego uzębienia.
Dla towarzyszących wam dzieci możecie zamówić dania o mniejszej objętości np. kiełbaskę "szyszkę", z talarkami i ketchupem za 5 zł. To następny handlowy trick właścicieli opisywanego lokalu - przypuszczam, że jest to trick skuteczny
zaprawiane bejcą, co dało się wyczuć już po pierwszych kęsach, jednak zasadniczy smak nadawał potrawie sos, podany osobno w małej kokilce. Za słabym znawcą jestem, aby określić wszystkie jego składniki, ale jestem pewien, że był tam majonez, przecier pomidorowy, czosnek i sok z cytryny. Samo mięso, oprócz kurczaka, było nieco żylaste, co zmusiło mnie do wydatnej pracy szczękami, ale przynajmniej doceniłem wartość posiadania naturalnego, a nie kupnego uzębienia.<br>Dla towarzyszących wam dzieci możecie zamówić dania o mniejszej objętości np. kiełbaskę "szyszkę", z talarkami i ketchupem za 5 zł. To następny handlowy trick właścicieli opisywanego lokalu - przypuszczam, że jest to trick skuteczny
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego