Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
z masłem, ostudzić. Dodać cukier puder. Ucierając dodawać powoli śmietankę do czasu otrzymania puszystego kremu. Plastry ciasta nasączyć obficie ponczem, przełożyć czekoladowym kremem, udekorować glazurą z rozpuszczonej czekolady Wedla, ubrać owocami i rulonikami czekoladowymi. Wstawić do lodówki na 2 godziny.
Przyjemność w kuleczkach
Składniki:
20 dag czekolady deserowej Wedla, 1 żółtko, 1/4 kostki masla, łyżka gęstej śmietany, 8 okrągłych biszkoptów, 2 łyżki kakao Wedla, wiórki kokosowe, posiekane orzechy włoskie, wydrążone wiśnie, orzechy laskowe, posiekane migdały.
Wykonanie:
Czekoladę rozpuścić i gdy nieco ostygnie, dodać masło i dokładnie wymieszać. Biszkopty zetrzeć na tarce i wymieszać z czekoladą. Z masy czekoladowej uformować kulki
z masłem, ostudzić. Dodać cukier puder. Ucierając dodawać powoli śmietankę do czasu otrzymania puszystego kremu. Plastry ciasta nasączyć obficie ponczem, przełożyć czekoladowym kremem, udekorować glazurą z rozpuszczonej czekolady &lt;name type="org"&gt;Wedla&lt;/&gt;, ubrać owocami i rulonikami czekoladowymi. Wstawić do lodówki na 2 godziny.<br>Przyjemność w kuleczkach<br>Składniki:<br>20 dag czekolady deserowej &lt;name type="org"&gt;Wedla&lt;/&gt;, 1 żółtko, 1/4 kostki masla, łyżka gęstej śmietany, 8 okrągłych biszkoptów, 2 łyżki kakao &lt;name type="org"&gt;Wedla&lt;/&gt;, wiórki kokosowe, posiekane orzechy włoskie, wydrążone wiśnie, orzechy laskowe, posiekane migdały.<br>Wykonanie:<br>Czekoladę rozpuścić i gdy nieco ostygnie, dodać masło i dokładnie wymieszać. Biszkopty zetrzeć na tarce i wymieszać z czekoladą. Z masy czekoladowej uformować kulki
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego