Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 8
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
i bób, wlać 6 szklanek wody, włożyć przyprawy i gotować 1 godz. Pomidory sparzyć, obrać, pokroić i dodać do potrawy po 30 min gotowania.
Rybę sprawić, opłukać, osączyć i podzielić na filety. Oliwę wymieszać z przyprawami, włożyć do niej kawałki ryby i odstawić na 30 min w chłodne miejsce.
Na 15 min przed końcem gotowania warzyw osączyć rybę z zalewy i upiec na grillu lub oprószyć mąką i usmażyć na oliwie. Kuskus przygotować zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu (lub tak jak w przepisie na tabouleh), wyłożyć na półmisek, uformować kopczyk, obłożyć go kawałkami ryby i kulkami rybnymi.
Warzywa z sosem wytworzonym
i bób, wlać 6 szklanek wody, włożyć przyprawy i gotować 1 godz. Pomidory sparzyć, obrać, pokroić i dodać do potrawy po 30 min gotowania.<br>Rybę sprawić, opłukać, osączyć i podzielić na filety. Oliwę wymieszać z przyprawami, włożyć do niej kawałki ryby i odstawić na 30 min w chłodne miejsce.<br>Na 15 min przed końcem gotowania warzyw osączyć rybę z zalewy i upiec na grillu lub oprószyć mąką i usmażyć na oliwie. Kuskus przygotować zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu (lub tak jak w przepisie na tabouleh), wyłożyć na półmisek, uformować kopczyk, obłożyć go kawałkami ryby i kulkami rybnymi.<br>Warzywa z sosem wytworzonym
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego