Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
jako nadzienie do pierogów
lub krokietów.
Zależnie od upodobań do farszu można dodać drobno pokrojony, chudy, wędzony boczek lub ugotowana i zmieloną kwaszoną kapustę.
Wartość odżywcza w 100g
Wartość energetyczna 1469kJ (351kcal)
Białko 24,2g
Węglowodany 60.8g
Tłuszcz 0,6g
Błonnik 10,6g

CENOS(r)
FASOLA
Biała Drobna
0,5 kg
Szlachetne zdrowie na tradycyjnym polskim stole
Sposób przyrządzeni
Fasoli Drobnej.
CENOS:
Fasolę Drobną CENOS przed gotowaniem opłucz i namocz przez około 12-24 godzin w zimnej wodzie. W tej samej wodzie gotuj, a wywar użyj do sporządzania potrawy.
Z fasoli przyrządza się zupę fasolową, kotlety, zapiekanki, podaje na sypko jako
jako nadzienie do pierogów <br>lub krokietów.<br>Zależnie od upodobań do farszu można dodać drobno pokrojony, chudy, wędzony boczek lub ugotowana i zmieloną kwaszoną kapustę.<br> Wartość odżywcza w 100g<br>Wartość energetyczna 1469kJ (351kcal)<br>Białko 24,2g<br>Węglowodany 60.8g<br>Tłuszcz 0,6g<br>Błonnik 10,6g&lt;/&gt;<br>&lt;div type="advert" sub="food"&gt;<br>&lt;name type="org"&gt;CENOS(r)&lt;/&gt;<br>&lt;name type="prod"&gt;FASOLA<br>Biała Drobna&lt;/&gt;<br>0,5 kg<br>Szlachetne zdrowie na tradycyjnym polskim stole<br>Sposób przyrządzeni <br>&lt;name type="prod"&gt;Fasoli Drobnej&lt;/&gt;.<br>&lt;name type="org"&gt;CENOS&lt;/&gt;:<br>&lt;name type="prod"&gt;Fasolę Drobną&lt;/&gt; &lt;name type="org"&gt;CENOS&lt;/&gt; przed gotowaniem opłucz i namocz przez około 12-24 godzin w zimnej wodzie. W tej samej wodzie gotuj, a wywar użyj do sporządzania potrawy.<br>Z fasoli przyrządza się zupę fasolową, kotlety, zapiekanki, podaje na sypko jako
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego