Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
marchewką podsmażyć na rozgrzanym w garnku maśle.
* Zalać litr wrzątku, wrzucić opłukany ryż. Doprawić do smaku szczyptą tymianku, wegetą, solą oraz pieprzem. Gotować na wolnym ogniu około 20 minut, aż składniki będą miękkie.
* Ugotowaną zupę zmiksować, wlać na talerze. Każdą porcję posypać posiekaną natką oraz ozdobić kleksem kwaśnej śmietany.
***
Składniki: 60 dag kaszanki, 70 dag kwaskowatych jabłek, cebula, 3 łyżki masła, majeranek. mielona papryka, sól, pieprz.
Przygotowanie:
* Jabłka umyć, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić w plastry. Obsmażyć je z obu stron na rozgrzanej połowie masła. Oprószyć majerankiem, papryką, solą i pieprzem.
* Kaszankę podgrzać we wrzątku, pokroić na kawałki, obsmażyć na reszcie masła
marchewką podsmażyć na rozgrzanym w garnku maśle.<br>* Zalać litr wrzątku, wrzucić opłukany ryż. Doprawić do smaku szczyptą tymianku, wegetą, solą oraz pieprzem. Gotować na wolnym ogniu około 20 minut, aż składniki będą miękkie.<br>* Ugotowaną zupę zmiksować, wlać na talerze. Każdą porcję posypać posiekaną natką oraz ozdobić kleksem kwaśnej śmietany.<br>***<br> Składniki: 60 dag kaszanki, 70 dag kwaskowatych jabłek, cebula, 3 łyżki masła, majeranek. mielona papryka, sól, pieprz.<br>Przygotowanie:<br>* Jabłka umyć, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić w plastry. Obsmażyć je z obu stron na rozgrzanej połowie masła. Oprószyć majerankiem, papryką, solą i pieprzem.<br>* Kaszankę podgrzać we wrzątku, pokroić na kawałki, obsmażyć na reszcie masła
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego