Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
kukurydzianą z dwiema łyżkami bulionu. Resztę bulionu wlać do żaroodpornego naczynia i gotować 2 minuty w wysokiej temperaturze. Dodać warzywa, przykryć i gotować 2 minuty. Podprawić mąką kukurydzianą i sosem hoisin, wszystko dokładnie wymieszać i gotować jeszcze minutę.
DANIA Z WARZYW, RYŻU I MAKARONU 1
WARZYWA W SOSIE SŁODKO-KWAŚNYM
BEZMIĘSNE
Ich słodko-kwaśny smak podkreśla charakter dań mięsnych. Dodane do makaronu lub ryżu, stanowią podstawę dań wegetariańskich

250 g makaronu
sól
2 łyżki oleju sezamowego
1 strąk czerwonej papryki
2 łyżki oleju słonecznikowego
225 g kasztanów jadalnych z puszki, przepołowionych
pęczek posiekanego szczypiorku
285 g odcedzonych pędów bambusa z puszki
kukurydzianą z dwiema łyżkami bulionu. Resztę bulionu wlać do żaroodpornego naczynia i gotować 2 minuty w wysokiej temperaturze. Dodać warzywa, przykryć i gotować 2 minuty. Podprawić mąką kukurydzianą i sosem hoisin, wszystko dokładnie wymieszać i gotować jeszcze minutę.<br>DANIA Z WARZYW, RYŻU I MAKARONU 1<br>WARZYWA W SOSIE SŁODKO-KWAŚNYM <br>BEZMIĘSNE<br>Ich słodko-kwaśny smak podkreśla charakter dań mięsnych. Dodane do makaronu lub ryżu, stanowią podstawę dań wegetariańskich<br>&lt;gap&gt;<br>250 g makaronu<br>sól<br>2 łyżki oleju sezamowego<br>1 strąk czerwonej papryki<br>2 łyżki oleju słonecznikowego<br>225 g kasztanów jadalnych z puszki, przepołowionych <br>pęczek posiekanego szczypiorku<br>285 g odcedzonych pędów bambusa z puszki
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego