Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Tygodnik Podhalański
Nr: 12
Miejsce wydania: Zakopane
Rok: 1999
zupełnie powodzeniem w naszym regionie. Nie ma jej zresztą w sprzedaży. - Dla Polaków jest za droga. W sklepie kilogram jagnięciny musiałby kosztować około15 zł za kilogram. Nikt u nas by tyle nie dał. Na Podhalu jest jeszcze tradycja jedzenia baraniny jesienią. Wtedy zakupem tego mięsa interesuje się kilka zakopiańskich restauracji. Baraninę można wtedy także kupić w jednym ze sklepów mięsnych na Rynku w Nowym Targu - twierdzi Jan Janczy.
Beata Zalot



Więcej lasów

Co roku na terenach podlegających nowotarskiemu nadleśnictwu zostaje zalesionych lub odnowionych około 80-100 hektarów należących do właścicieli prywatnych. Część z gospodarzy, dzięki funduszowi leśnemu, otrzymuje sadzonki za darmo
zupełnie powodzeniem w naszym regionie. Nie ma jej zresztą w sprzedaży. - Dla Polaków jest za droga. W sklepie kilogram jagnięciny musiałby kosztować około15 zł za kilogram. Nikt u nas by tyle nie dał. Na Podhalu jest jeszcze tradycja jedzenia baraniny jesienią. Wtedy zakupem tego mięsa interesuje się kilka zakopiańskich restauracji. Baraninę można wtedy także kupić w jednym ze sklepów mięsnych na Rynku w Nowym Targu - twierdzi Jan Janczy.<br>&lt;au&gt;Beata Zalot&lt;/&gt;&lt;/&gt;<br><br>&lt;div type="art"&gt;<br><br>&lt;tit&gt;Więcej lasów&lt;/tit&gt;<br><br>Co roku na terenach podlegających nowotarskiemu nadleśnictwu zostaje zalesionych lub odnowionych około 80-100 hektarów należących do właścicieli prywatnych. Część z gospodarzy, dzięki funduszowi leśnemu, otrzymuje sadzonki za darmo
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego