Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2002
2-3 obrane ząbki czosnku, skórkę razowego chleba. Naczynie przykryć gazą i odstawić na 5-7 dni w ciepłe miejsce.
Barszcz z uszkami

kilogram buraków, 2 ząbki czosnku, cebula, 30 g suszonych grzybów, porcja włoszczyzny, sól, pieprz. Listek laurowy, ziele angielskie, sok z cytryny, cukier, 2-3 szklanki kwasu buraczanego
?Buraki i włoszczyznę obrać, umyć, pokroić. Cebulę obrać, przekroić. Warzywa zalać wodą, tak by je ledwo przykrywała. Dodać obrane 2 ząbki czosnku i przyprawy. Gotować około 20 minut. Odstawić na noc. Przecedzić. Grzyby opłukać, zalać 2 szklankami wody, odstawić na godzinę, a następnie ugotować. Grzyby wyjąć a wywar połączyć z barszczem
2-3 obrane ząbki czosnku, skórkę razowego chleba. Naczynie przykryć gazą i odstawić na 5-7 dni w ciepłe miejsce.<br>Barszcz z uszkami<br>&lt;gap&gt;<br>kilogram buraków, 2 ząbki czosnku, cebula, 30 g suszonych grzybów, porcja włoszczyzny, sól, pieprz. Listek laurowy, ziele angielskie, sok z cytryny, cukier, 2-3 szklanki kwasu buraczanego<br>?Buraki i włoszczyznę obrać, umyć, pokroić. Cebulę obrać, przekroić. Warzywa zalać wodą, tak by je ledwo przykrywała. Dodać obrane 2 ząbki czosnku i przyprawy. Gotować około 20 minut. Odstawić na noc. Przecedzić. Grzyby opłukać, zalać 2 szklankami wody, odstawić na godzinę, a następnie ugotować. Grzyby wyjąć a wywar połączyć z barszczem
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego