Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 10
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
Specjalnie dla "Kuchni" ułożył także menu wyśmienitego brunchu, który przedstawiliśmy w lipcowym numerze naszego pisma.

MENU DLA DZIESIĘCIU OSÓB

PRZYSTAWKI ZIMNE

* szynka z sosem tatarskim
* sałata z warzywami i sosem jogurtowym

ZUPY

* krem z pomidorów z bazylią
* koperkowa z kładzionymi kluseczkami

PRZYSTAWKA GORĄCA

* wątróbka cielęca z jałowcem na cieście francuskim

DRUGIE DANIA

* gotowany pstrąg z warzywami i śmietaną
* polędwica z pieczarkami

DESERY

* deser z bananów i kaszy kukurydzianej z sosem z czarnej porzeczki
* lody cytrynowo-pomarańczowe z wódką
* piętrowy tort ananasowo-kokosowy
Sałata z warzywami i sosem jogurtowym
4 główki różnych sałat (np. lodowa, lollo rosso, pekińska, głowiasta), 10 pomidorów (1,5
Specjalnie dla "Kuchni" ułożył także menu wyśmienitego brunchu, który przedstawiliśmy w lipcowym numerze naszego pisma.<br><br>&lt;tit&gt;MENU DLA DZIESIĘCIU OSÓB&lt;/&gt;<br><br>&lt;tit&gt;PRZYSTAWKI ZIMNE&lt;/&gt;<br><br>* szynka z sosem tatarskim<br>* sałata z warzywami i sosem jogurtowym<br><br>&lt;tit&gt;ZUPY&lt;/&gt;<br><br>* krem z pomidorów z bazylią<br>* koperkowa z kładzionymi kluseczkami<br><br>&lt;tit&gt;PRZYSTAWKA GORĄCA&lt;/&gt;<br><br>* wątróbka cielęca z jałowcem na cieście francuskim<br><br>&lt;tit&gt;DRUGIE DANIA&lt;/&gt;<br><br>* gotowany pstrąg z warzywami i śmietaną<br>* polędwica z pieczarkami<br><br>&lt;tit&gt;DESERY&lt;/&gt;<br><br>* deser z bananów i kaszy kukurydzianej z sosem z czarnej porzeczki<br>* lody cytrynowo-pomarańczowe z wódką<br>* piętrowy tort ananasowo-kokosowy<br>Sałata z warzywami i sosem jogurtowym<br>4 główki różnych sałat (np. lodowa, lollo rosso, pekińska, głowiasta), 10 pomidorów (1,5
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego