Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
a żółtka rozetrzeć z łyżeczką śmietany, dodać odrobinę musztardy i cukru i wymieszać.
Do garnka wlej śmietanę, dodaj posiekane białka i roztarte żółtka, dymkę wraz z sokiem, dokładnie wymieszaj.
Wlej kefir (chłodnik możesz też przygotować na bazie zsiadłego mleka), dodaj pokrojone rzodkiewki i ogórki, wszystko dokładnie wymieszaj lub roztrzep trzepaczką. Dopraw do smaku solą i pieprzem, ewentualnie odrobiną cukru. Przygotowane mięso przełóż do talerzy i zalej chłodnikiem. Jeśli chcesz, by chłodnik był bardziej sycący, do każdego talerza możesz włożyć po łyżce ugotowanych i pokrojonych w kostkę ziemniaków. Przed podaniem obficie posyp zupę drobno posiekanym koperkiem. Chłodnik jest idealnym daniem na letni
a żółtka rozetrzeć z łyżeczką śmietany, dodać odrobinę musztardy i cukru i wymieszać.<br>Do garnka wlej śmietanę, dodaj posiekane białka i roztarte żółtka, dymkę wraz z sokiem, dokładnie wymieszaj.<br>Wlej kefir (chłodnik możesz też przygotować na bazie zsiadłego mleka), dodaj pokrojone rzodkiewki i ogórki, wszystko dokładnie wymieszaj lub roztrzep trzepaczką. Dopraw do smaku solą i pieprzem, ewentualnie odrobiną cukru. Przygotowane mięso przełóż do talerzy i zalej chłodnikiem. Jeśli chcesz, by chłodnik był bardziej sycący, do każdego talerza możesz włożyć po łyżce ugotowanych i pokrojonych w kostkę ziemniaków. Przed podaniem obficie posyp zupę drobno posiekanym koperkiem. Chłodnik jest idealnym daniem na letni
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego