Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
startą na drobnej tarce czekoladę (do przygotowania kremu najlepsza jest gorzka).
W rondelku wymieszaj żelatynę ze śmietanką i stale mieszając, podgrzewaj na małym ogniu, aż żelatyna się rozpuści. Następnie dodaj śmietankę z żelatyną do masy maślano-czekoladowej, dokładnie wymieszaj, dodaj likier (kawowy, czekoladowy, amaretto - do wyboru) i odstaw do ostygnięcia. Gofry posmaruj kremem czekoladowym i przyłóż drugiego gofra. Odstaw na 2 godziny, by krem zastygł.
RADA: kremem czekoladowym możesz również przełożyć gotowe wafle, co znacznie skróci czas przygotowania deseru.
DOBRE RADY
SAŁATKA
ZIEMNIACZANA Z KAPUSTĄ

4 duże ziemniaki,
200 g pieczarek,
1 cebula,
200 g kiszonej kapusty,
2 łyżki stołowe oleju
startą na drobnej tarce czekoladę (do przygotowania kremu najlepsza jest gorzka).<br>W rondelku wymieszaj żelatynę ze śmietanką i stale mieszając, podgrzewaj na małym ogniu, aż żelatyna się rozpuści. Następnie dodaj śmietankę z żelatyną do masy maślano-czekoladowej, dokładnie wymieszaj, dodaj likier (kawowy, czekoladowy, amaretto - do wyboru) i odstaw do ostygnięcia. Gofry posmaruj kremem czekoladowym i przyłóż drugiego gofra. Odstaw na 2 godziny, by krem zastygł.<br>RADA: kremem czekoladowym możesz również przełożyć gotowe wafle, co znacznie skróci czas przygotowania deseru.<br>&lt;tit&gt;DOBRE RADY&lt;/&gt;<br>SAŁATKA<br>ZIEMNIACZANA Z KAPUSTĄ<br>&lt;gap&gt;<br>4 duże ziemniaki,<br>200 g pieczarek,<br>1 cebula,<br>200 g kiszonej kapusty,<br>2 łyżki stołowe oleju
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego