Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
Jeżeli jeszcze dotychczas nie spróbowaliście Państwo jajeczek przepiórczych, trzeba to koniecznie uczynić, by przekonać się o ich niezwykłych walorach i właściwościach.
Przepisy:
Najbardziej wartościowym jest spożywanie jaj przepiórczych na surowo. Można je jeść w "koglu-moglu", można łykać surowe. Bardzo smaczne są jajeczka roztarte z miodem lub sokiem, np. wiśniowym. Jajeczko z paroma kroplami cytryny lub soku z pomarańczy będzie n pewno znakomitym przysmakiem dla dzieci, zaś kilka kropel koniaku dodane do "kogla-mogła" przekona Pana Domu do spożywania jajeczek przepiórczych. Trzeba tylko pamiętać, że dorosły nie powinien jeść w stanie surowym więcej niż pięć jajeczek dziennie. Jest to bowiem potężny
Jeżeli jeszcze dotychczas nie spróbowaliście Państwo jajeczek przepiórczych, trzeba to koniecznie uczynić, by przekonać się o ich niezwykłych walorach i właściwościach.<br>Przepisy:<br>Najbardziej wartościowym jest spożywanie jaj przepiórczych na surowo. Można je jeść w "koglu-moglu", można łykać surowe. Bardzo smaczne są jajeczka roztarte z miodem lub sokiem, np. wiśniowym. Jajeczko z paroma kroplami cytryny lub soku z pomarańczy będzie n pewno znakomitym przysmakiem dla dzieci, zaś kilka kropel koniaku dodane do "kogla-mogła" przekona Pana Domu do spożywania jajeczek przepiórczych. Trzeba tylko pamiętać, że dorosły nie powinien jeść w stanie surowym więcej niż pięć jajeczek dziennie. Jest to bowiem potężny
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego