sparzyć, obrać, drobno pokroić, dodać cukier, sól, pieprz. Podsmażyć na 1 łyżce oliwy i dusić 15 min. Następnie dodać do mięsa uduszone pomidory, wlać 2 szklanki wody i dusić jeszcze 45 min. Na około 5 min przed końcem duszenia dodać czosnek i kminek.<br>Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać. Kuskus przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, przełożyć na talerz i obłożyć połówkami jajek.<br>Mięso w sosie pomidorowym podać w osobnym naczyniu, a bakłażany - na mniejszych talerzykach.<br>(8 porcji)<br><br><tit1>KUSKUS Z FEZU - Z BARANINĄ</tit1><br>65 dag kuskusu, 90 dag udźca baraniego lub mięsa wołowego bez kości, 8 skrzydełek kurczaka, 2 korpusy