Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Polityka
Nr: 32
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 2000
podawane w kociołkach. Kiedyś zupa rybacka była piekielnie ostra, dziś jest raczej umiarkowana, ale każdy z gości może ją sobie ku radości kelnera odpowiednio doprawić. Świetne zupy rybackie podają w halaszcsardach specjalizujących się właśnie w daniach z ryb.
Najlepszą zupę rybacką z reguły dostaję w Regi Sipos w Obudzie przy Lajos utca 46. Przeszło sto lat temu pan Sipos pierwszy zastosował gotowanie zupy rybackiej z pozbawionymi ości filetami, za co zapewne bez czyśćca dostał się do raju. U Siposa można też zamówić sandacza balatońskiego. Naprzód klient wybierze go sobie spośród wielu leżących na lodzie egzemplarzy, by po kwadransie otrzymać go po
podawane w kociołkach. Kiedyś zupa rybacka była piekielnie ostra, dziś jest raczej umiarkowana, ale każdy z gości może ją sobie ku radości kelnera odpowiednio doprawić. Świetne zupy rybackie podają w halaszcsardach specjalizujących się właśnie w daniach z ryb.<br>Najlepszą zupę rybacką z reguły dostaję w Regi Sipos w Obudzie przy Lajos utca 46. Przeszło sto lat temu pan Sipos pierwszy zastosował gotowanie zupy rybackiej z pozbawionymi ości filetami, za co zapewne bez czyśćca dostał się do raju. U Siposa można też zamówić sandacza balatońskiego. Naprzód klient wybierze go sobie spośród wielu leżących na lodzie egzemplarzy, by po kwadransie otrzymać go po
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego