Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2002
Z wierzchu i od środka natrzeć solą, pieprzem i majerankiem. Odstawić w chłodne miejsce.
Jabłka na nadzienie obrać, pokroić w ćwiartki, usunąć gniazd nasienne. Cebulę obrać, pokroić w krążki. Podsmażyć na maśle lub margarynie. Wyjąć. Na tym samym tłuszczu podsmażyć pokrojone w kawałki tosty. Zalać je mlekiem zmiksowanym z jajkami. Odstawić na 10 minut. Wymieszać z cebulą, jabłkami i posiekaną natkę. Doprawić solą i pieprzem.
Nadzieniem napełnić gęś. Spiąć wykałaczkami i zaszyć. Ponakłuwać w kilkunastu miejscach. Skropić wrzątkiem. Wstawić do rozgrzanego do 180oC piekarnika. W trakcie pieczenia polewać winem i sosem.
Jabłka umyć, usunąć gniazda nasienne. Ułożyć obok gęsi po 80
Z wierzchu i od środka natrzeć solą, pieprzem i majerankiem. Odstawić w chłodne miejsce.<br>Jabłka na nadzienie obrać, pokroić w ćwiartki, usunąć gniazd nasienne. Cebulę obrać, pokroić w krążki. Podsmażyć na maśle lub margarynie. Wyjąć. Na tym samym tłuszczu podsmażyć pokrojone w kawałki tosty. Zalać je mlekiem zmiksowanym z jajkami. Odstawić na 10 minut. Wymieszać z cebulą, jabłkami i posiekaną natkę. Doprawić solą i pieprzem.<br>Nadzieniem napełnić gęś. Spiąć wykałaczkami i zaszyć. Ponakłuwać w kilkunastu miejscach. Skropić wrzątkiem. Wstawić do rozgrzanego do 180oC piekarnika. W trakcie pieczenia polewać winem i sosem.<br>Jabłka umyć, usunąć gniazda nasienne. Ułożyć obok gęsi po 80
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego