Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2002
przykryciem 15-20 minut. Filety wyjąć, pokroić na kawałki. Włoży z powrotem do zupy. Doprawić do smaku solą.
Nasza rada
Zup zysk n smaku, jeśli doprawimy ją śmietaną.
Grzybowa z łazankami

80 g suszonych grzybów, 2 marchewki, cebula, łyżka masła, sól, pieprz, listek laurowy
Grzyby umyć. Zlać letnią, przegotowaną wodą. Odstawić na godzinę. Osolić, dodać pieprz i listek laurowy. Ugotować w tej samej wodzie, w której się moczyły. W połowie gotowania dodać oskrobaną marchewkę, pod koniec - przypieczoną nad gazem lub na suchej patelni cebulę w łuskach. Wywar przecedzić. Część grzybów drobno posiekać i włożyć z powrotem do garnka z wywarem.
Mąkę
przykryciem 15-20 minut. Filety wyjąć, pokroić na kawałki. Włoży z powrotem do zupy. Doprawić do smaku solą.<br>Nasza rada<br>Zup zysk n smaku, jeśli doprawimy ją śmietaną.<br>Grzybowa z łazankami<br>&lt;gap&gt;<br>80 g suszonych grzybów, 2 marchewki, cebula, łyżka masła, sól, pieprz, listek laurowy<br>Grzyby umyć. Zlać letnią, przegotowaną wodą. Odstawić na godzinę. Osolić, dodać pieprz i listek laurowy. Ugotować w tej samej wodzie, w której się moczyły. W połowie gotowania dodać oskrobaną marchewkę, pod koniec - przypieczoną nad gazem lub na suchej patelni cebulę w łuskach. Wywar przecedzić. Część grzybów drobno posiekać i włożyć z powrotem do garnka z wywarem.<br>Mąkę
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego