4 łyżki cukru, 1/4 szklanki koniaku<br>Śliwki,, morele i jabłka opłukać i namoczyć w szklance letniej wody. Po 2 godzinach wyjąć, osączyć. Do wody, w której się moczyły, wsypać cukier, zagotować, dodać koniak. Sosem polać owoce włożone do szklanej salaterki.<br>Migdały sparzyć, obrać, osuszyć i podprażyć na suchej patelni. Orzechy włoskie pokroić na pół. Orzechami i migdałami posypać sałatkę i wstawić pod przykryciem na godzinę do lodówki.<br>Keks wileński<br><gap><br>250 g mąki, 150 g masła, 120 g cukru, 5 jajek, po 50 g rodzynków i migdałów, 3 łyżki posiekanej kandyzowanej skórki pomarańczowej, 50 g różnych owoców kandyzowanych, 2 łyżeczki proszku do