Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Gazeta Lubuska
Nr: 04.07
Miejsce wydania: Zielona Góra
Rok: 2005
lub sprzedał na wyjątkowo korzystnych warunkach nieruchomości partii.

ALICJA BOGIEL


Europejskie dania

Czerwony tuńczyk z marynowanymi pędami młodej paproci, rolada girlandzka na maślakach po wiejsku, smardze faszerowane gruszkami. Wymieniać jeszcze? A i tak niektórzy narzekali.
Jak na tak eleganckie miejsce przystało, dania przygotowywane podczas I Europejskiego Konkursu Kulinarnego "Ryby i Owoce Lasu", jaki odbył się w sobotę przed pałacem w Wiejcach, musiały być niezwykłe. Imprezę prowadził znany z telewizyjnego programu kulinarnego Karol Okrasa.


Faworek rybny i comber

Wystartowały kucharskie ekipy z najlepszych restauracji w kraju (z Warszawy, Bydgoszczy, Łeby, Ożarowa, Poznania, Torunia). Byli też zawodnicy z hotelu Qubus w Gorzowie Wlkp
lub sprzedał na wyjątkowo korzystnych warunkach nieruchomości partii.<br><br>&lt;au&gt;ALICJA BOGIEL&lt;/&gt;&lt;/&gt;<br><br><br>&lt;div type="comm"&gt;&lt;tit&gt;Europejskie dania&lt;/&gt;<br><br>&lt;intro&gt;Czerwony tuńczyk z marynowanymi pędami młodej paproci, rolada girlandzka na maślakach po wiejsku, smardze faszerowane gruszkami. Wymieniać jeszcze? A i tak niektórzy narzekali.&lt;/&gt; <br>Jak na tak eleganckie miejsce przystało, dania przygotowywane podczas I Europejskiego Konkursu Kulinarnego "Ryby i Owoce Lasu", jaki odbył się w sobotę przed pałacem w Wiejcach, musiały być niezwykłe. Imprezę prowadził znany z telewizyjnego programu kulinarnego Karol Okrasa.<br><br><br>&lt;tit&gt;Faworek rybny i comber&lt;/&gt;<br><br>Wystartowały kucharskie ekipy z najlepszych restauracji w kraju (z Warszawy, Bydgoszczy, Łeby, Ożarowa, Poznania, Torunia). Byli też zawodnicy z hotelu Qubus w Gorzowie Wlkp
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego