Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Młody Technik
Nr: 3
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1971
MIESZANKA NAUKOWO-TECHNICZNA
POKARM Z... MAKULATURY
Inżynierowie z uniwersytetu stanowego Luizjana (St. Zjedn.) uruchomił doświadczalną przetwórnię celulozy w białko spożywcze. Zmielona i wysterylizowana celuloza poddawana jest procesowi fermentacji, w którym intensywnie rozwija się białkowe mikroorganizmy. Uzyskiwany tą drogą wysokobiałkowy produkt końcowy ma kolor słomy i strukturę razowej mąki. Doświadczalna przetwórnia produkuje dziennie 25 kg
MIESZANKA NAUKOWO-TECHNICZNA&lt;/tit&gt;<br>&lt;tit&gt;POKARM Z... MAKULATURY&lt;/tit&gt;<br>Inżynierowie z uniwersytetu stanowego Luizjana (St. Zjedn.) uruchomił doświadczalną przetwórnię celulozy w białko spożywcze. Zmielona i wysterylizowana celuloza poddawana jest procesowi fermentacji, w którym intensywnie rozwija się białkowe mikroorganizmy. Uzyskiwany tą drogą wysokobiałkowy produkt końcowy ma kolor słomy i strukturę razowej mąki. Doświadczalna przetwórnia produkuje dziennie 25 kg
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego