Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
g masła
3 żółtka
25 g (2 płaskie łyżki) cukru
4 białka
2 łyżki dżemu z kwaskowatych owoców
cukier puder do posypania
Szef kuchni radzi
Kiedy wyjmiesz omlet z piekarnika, posyp go cukrem pudrem. Potem ogrzej lekko widelec i narysuj nim równoległe linie w cukrze pudrze na wierzchu omletu.
1 Piekarnik rozgrzać do temp. 180oC. Masło rozpuścić na dużej patelni z grubym dnem. Żółtka utrzeć z cukrem w dużej misce, tak aby uzyskać kremową konsystencję. Następnie ubić białka i połączyć je z masą żółtkową.
2 Kiedy masło zacznie skwierczeć, wyłożyć puszystą masę na patelnię. Zostawić na średnim ogniu na minutę, żeby
g masła<br>3 żółtka<br>25 g (2 płaskie łyżki) cukru<br>4 białka<br>2 łyżki dżemu z kwaskowatych owoców <br>cukier puder do posypania<br>Szef kuchni radzi<br>Kiedy wyjmiesz omlet z piekarnika, posyp go cukrem pudrem. Potem ogrzej lekko widelec i narysuj nim równoległe linie w cukrze pudrze na wierzchu omletu.<br>1 Piekarnik rozgrzać do temp. 180oC. Masło rozpuścić na dużej patelni z grubym dnem. Żółtka utrzeć z cukrem w dużej misce, tak aby uzyskać kremową konsystencję. Następnie ubić białka i połączyć je z masą żółtkową.<br>2 Kiedy masło zacznie skwierczeć, wyłożyć puszystą masę na patelnię. Zostawić na średnim ogniu na minutę, żeby
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego