Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
białą błonkę, pokroić na kawałki, cebulę obrać z łupin, pokroić na krążki, z ryby zdjąć skórę, oddzielić ości, podzielić na kawałki, sałatę wymieszać z kawałkami pomarańczy, ryby i krążkami cebuli, oprószyć solą i białym pieprzem, majonez dokładnie wymieszać ze śmietaną, przygotowanym sosem polać sałatkę, podawać z pełnoziarnistym pieczywem.

Owocowe fondue

Pomarańcze obrać ze skórki, zdjąć białą błonkę, podzielić na cząstki, kiwi obrać ze skórki, pokroić na grube plasterki lub na cząstki, z bananów zdjąć skórkę, miąższ pokroić na grube plasterki, w rondelku rozpuścić białą czekoladę, dodać śmietankę, cukier i cukier wanilinowy, mieszając, dobrze podgrzać, sos przelać do salaterek, posypać cynamonem, kawałki
białą błonkę, pokroić na kawałki, cebulę obrać z łupin, pokroić na krążki, z ryby zdjąć skórę, oddzielić ości, podzielić na kawałki, sałatę wymieszać z kawałkami pomarańczy, ryby i krążkami cebuli, oprószyć solą i białym pieprzem, majonez dokładnie wymieszać ze śmietaną, przygotowanym sosem polać sałatkę, podawać z pełnoziarnistym pieczywem.<br><br>&lt;tit&gt;Owocowe fondue&lt;/&gt;<br>&lt;gap&gt;<br>Pomarańcze obrać ze skórki, zdjąć białą błonkę, podzielić na cząstki, kiwi obrać ze skórki, pokroić na grube plasterki lub na cząstki, z bananów zdjąć skórkę, miąższ pokroić na grube plasterki, w rondelku rozpuścić białą czekoladę, dodać śmietankę, cukier i cukier wanilinowy, mieszając, dobrze podgrzać, sos przelać do salaterek, posypać cynamonem, kawałki
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego