Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 4
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1999
dag kiszonej kapusty, 10 dag śmietanki 18-procentowej, 1 żółtko, 4 plastry sera gouda (8 dag), 3 łyżki masła, po szczypcie mielonego kminku i pokruszonego tymianku, 1 łyżka natki pietruszki, pieprz; do wysmarowania brytfanny: 2 łyżki oleju
Z kapusty odcisnąć nadmiar soku, dodać 1 łyżkę oleju i dusić 25 min. Przyprawić kminkiem, tymiankiem i pieprzem. Żółtko roztrzepać ze śmietanką, połączyć z kapustą i chwilę podgrzewać.
Brytfannę wysmarować olejem i ułożyć w niej plastry szynki. Na szynce rozłożyć kopczyki kapusty i nakryć je plastrami sera, a na wierzchu położyć kawałki masła i zapiekać około 20 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 180
dag kiszonej kapusty, 10 dag śmietanki 18-procentowej, 1 żółtko, 4 plastry sera gouda (8 dag), 3 łyżki masła, po szczypcie mielonego kminku i pokruszonego tymianku, 1 łyżka natki pietruszki, pieprz; do wysmarowania brytfanny: 2 łyżki oleju<br>Z kapusty odcisnąć nadmiar soku, dodać 1 łyżkę oleju i dusić 25 min. Przyprawić kminkiem, tymiankiem i pieprzem. Żółtko roztrzepać ze śmietanką, połączyć z kapustą i chwilę podgrzewać.<br>Brytfannę wysmarować olejem i ułożyć w niej plastry szynki. Na szynce rozłożyć kopczyki kapusty i nakryć je plastrami sera, a na wierzchu położyć kawałki masła i zapiekać około 20 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 180
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego