ok. 4 warstw). Wstawić do lodówki na 3 h, przed podaniem posypać kakao.<br><gap><br>Sałatka jarzynowa<br>Składniki:<br><gap><br>Sposób przyrządzenia:<br>Świeże warzywa i ziemniaki w mundurkach ugotować, ostudzone obrać ze skórki. Ugotowane warzyw, obrane jaja, jabłko, ogórki, grzybki i cebule pokroić w drobną kostkę. Dodać fasolę, groszek, majonez i musztardę wg uznania. Przyprawić do smaku, wszystkie składniki wymieszać. Ułożyć na salaterce, oblać resztą majonezu. Przybrać cząstkami pomidora, talarkami jajka i natką.<br>Gotowe. Smacznego!<br><gap><br>Barszcz wigilijny<br>Składniki:<br><gap><br>Sposób przyrządzenia:<br>Grzyby umyć, zalać gorącą wodą i odstawić na pół godziny, następnie ugotować ( w tej samej wodzie) z włoszczyzną na wywar. Odcedzić. Buraki obrać, wypłukać, drobno