Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
Właściwa herbata Pu-Erh jest typowym produktem Yunnanu, gdzie rosną specjalne gatunki drzew herbacianych zwanych Qingmao - "Królewskie Drzewa".
Herbata Pu-Erh zyskuje swój niepowtarzalny smak i charakterystyczny aromat oraz lecznicze właściwości dzięki specjalnemu procesowi produkcji stosowanemu od blisko dwóch tysięcy lat. W odróżnieniu od innych herbat, które powinny być świeże, Pu-Erh musi leżakować w odpowiednich warunkach a jej proces produkcji nie może zostać skrócony. Je to bardzo ważne, ponieważ w okresie dojrzewania liści powstają w nich charakterystyczne dla tej herbaty flawonoidy, aminokwasy, pierwiastki śladowe (wapń, magnez, żelazo, cynk, mangan, miedź, selen) oraz witaminę E.
Herbatę Pu-erh odróżnia od innych
Właściwa herbata &lt;name type="prod"&gt;Pu-Erh&lt;/&gt; jest typowym produktem Yunnanu, gdzie rosną specjalne gatunki drzew herbacianych zwanych Qingmao - "Królewskie Drzewa".<br>&lt;name type="prod"&gt;Herbata Pu-Erh&lt;/&gt; zyskuje swój niepowtarzalny smak i charakterystyczny aromat oraz lecznicze właściwości dzięki specjalnemu procesowi produkcji stosowanemu od blisko dwóch tysięcy lat. W odróżnieniu od innych herbat, które powinny być świeże, &lt;name type="prod"&gt;Pu-Erh&lt;/&gt; musi leżakować w odpowiednich warunkach a jej proces produkcji nie może zostać skrócony. Je to bardzo ważne, ponieważ w okresie dojrzewania liści powstają w nich charakterystyczne dla tej herbaty flawonoidy, aminokwasy, pierwiastki śladowe (wapń, magnez, żelazo, cynk, mangan, miedź, selen) oraz witaminę E.<br>Herbatę &lt;name type="prod"&gt;Pu-erh&lt;/&gt; odróżnia od innych
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego