Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
śmietany, łyżka mąki, sól, olej, podawać z ryżem i brzoskwiniami
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Filety z piersi kurczaka posyp warzywkiem. Na każdym ułóż plaster szynki i sera, cząstkę pomidora, natkę i trochę masła. Zawiń w ciasne roladki i zepnij wykałaczkami.
2. Przygotuj ciasto: dokładnie wymieszaj jajka, śmietanę, mąkę oraz szczyptę soli. Roladki maczaj w cieście i smaż na gorącym oleju.
Czas przygotowania: 35 min, 1 porcja = 410 kcal

Sałatka paprykowa
(Z OGORKIEM I CEBULĄ)
Produkty na 4 porcje:
Po 2 papryki żółte i czerwone, 2 małe cebulki, duży świeży ogórek, 2 łyżki oliwy, pieprz i sól (do smaku)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Opłucz
śmietany, łyżka mąki, sól, olej, podawać z ryżem i brzoskwiniami<br>SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:<br>1. Filety z piersi kurczaka posyp warzywkiem. Na każdym ułóż plaster szynki i sera, cząstkę pomidora, natkę i trochę masła. Zawiń w ciasne roladki i zepnij wykałaczkami.<br>2. Przygotuj ciasto: dokładnie wymieszaj jajka, śmietanę, mąkę oraz szczyptę soli. Roladki maczaj w cieście i smaż na gorącym oleju.<br>Czas przygotowania: 35 min, 1 porcja = 410 kcal<br>&lt;gap&gt;<br>Sałatka paprykowa<br>(Z OGORKIEM I CEBULĄ)<br>Produkty na 4 porcje:<br>Po 2 papryki żółte i czerwone, 2 małe cebulki, duży świeży ogórek, 2 łyżki oliwy, pieprz i sól (do smaku)<br>SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:<br>1. Opłucz
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego