Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kurier Szczeciński
Nr: 9/04
Miejsce wydania: Szczecin
Rok: 2002
uwagę wiele czynników. Lepszy sprzęt, skalę kłusownictwa, a nawet bezrobotnych, którzy potrafią przy pomocy spinningu wyciągnąć z wody kilkadziesiąt kilogramów szlachetnej ryby dziennie. I bardzo dobrze na tym zarobić. Najcenniejsze, nie tylko ze względu na smak, ale także cenę są szlachetne gatunki ryb sandacz, węgorz, okoń. Fachowcy z Morskiego Instytutu Rybackiego twierdzą, że jest ich ostatnio na pewno mniej. I nie tylko dlatego, że łowią je rybacy. Mocno "wspomagają ich" bowiem kłusownicy i wędkarze amatorzy. Mimo to nie ma mowy o zagładzie tych gatunków. I dlatego więcej się mówi o ochronie rybołówstwa, czyli o ochronie egzystencji ludzi, którzy z niego żyją
uwagę wiele czynników. Lepszy sprzęt, skalę kłusownictwa, a nawet bezrobotnych, którzy potrafią przy pomocy spinningu wyciągnąć z wody kilkadziesiąt kilogramów szlachetnej ryby dziennie. I bardzo dobrze na tym zarobić. Najcenniejsze, nie tylko ze względu na smak, ale także cenę są szlachetne gatunki ryb sandacz, węgorz, okoń. Fachowcy z Morskiego Instytutu Rybackiego twierdzą, że jest ich ostatnio na pewno mniej. I nie tylko dlatego, że łowią je rybacy. Mocno "wspomagają ich" bowiem kłusownicy i wędkarze amatorzy. Mimo to nie ma mowy o zagładzie tych gatunków. I dlatego więcej się mówi o ochronie rybołówstwa, czyli o ochronie egzystencji ludzi, którzy z niego żyją
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego