Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 8
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
tylko średni nadaje się do sprzedaży.
Pierwsza duża wytwórnia kuskusu w Afryce Północnej powstała w 1979 roku w Safax w Tunezji. Otrzymuje się w niej 500 kg kaszy na godzinę.
Jednym z największych na świecie producentów tego specjału jest licząca ponad sto lat francuska firma Chiron, położona w sercu Alp - Sabaudii. Z niej pochodzi kuskus sprzedawany na naszym rynku.
Od niedawna również w Polsce można kupić kuskus błyskawiczny, wytwarzany na skalę przemysłową. W procesie produkcyjnym gotuje się go 4 min na parze o temperaturze 120°C. Dzięki temu znacznie skraca się czas przygotowywania kaszy w domu. Wystarczy wsypać ją do głębokiej
tylko średni nadaje się do sprzedaży.<br>Pierwsza duża wytwórnia kuskusu w Afryce Północnej powstała w 1979 roku w Safax w Tunezji. Otrzymuje się w niej 500 kg kaszy na godzinę.<br>Jednym z największych na świecie producentów tego specjału jest licząca ponad sto lat francuska firma Chiron, położona w sercu Alp - Sabaudii. Z niej pochodzi kuskus sprzedawany na naszym rynku.<br>Od niedawna również w Polsce można kupić kuskus błyskawiczny, wytwarzany na skalę przemysłową. W procesie produkcyjnym gotuje się go 4 min na parze o temperaturze 120°C. Dzięki temu znacznie skraca się czas przygotowywania kaszy w domu. Wystarczy wsypać ją do głębokiej
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego