Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2002
g szynki (w plastrach), 4 łyżki oleju, sól, pieprz, jajko, 2 łyżki łagodnego keczupu,, 2 łyżki tartej bulki, łyżka mąki
Mięso opłukać, przeciąć poprzecznie na pół. Każdy płat lekko zbić, formując prostokąt. Oprószyć solą i pieprzem. Z wierzchu posmarować keczupem.
Na mięsie ułożyć plastry sera, a następnie szynki. Mocno zrolować. Spiąć wykałaczkami.
Każdą roladę obtoczyć najpierw w mące, a następnie w roztrzepanym jajku i bułce. Smażyć na oleju ze wszystkich stron na zloty kolor. Podawać na ciepło lub zimno.
Smakowite desery i wypieki
Z makiem, czekoladą i rozmaitymi dodatkami są olbrzymią pokusą nawet dla tych, którzy na co dzień stronią od
g szynki (w plastrach), 4 łyżki oleju, sól, pieprz, jajko, 2 łyżki łagodnego keczupu,, 2 łyżki tartej bulki, łyżka mąki<br>Mięso opłukać, przeciąć poprzecznie na pół. Każdy płat lekko zbić, formując prostokąt. Oprószyć solą i pieprzem. Z wierzchu posmarować keczupem.<br>Na mięsie ułożyć plastry sera, a następnie szynki. Mocno zrolować. Spiąć wykałaczkami.<br>Każdą roladę obtoczyć najpierw w mące, a następnie w roztrzepanym jajku i bułce. Smażyć na oleju ze wszystkich stron na zloty kolor. Podawać na ciepło lub zimno.<br>Smakowite desery i wypieki<br>Z makiem, czekoladą i rozmaitymi dodatkami są olbrzymią pokusą nawet dla tych, którzy na co dzień stronią od
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego