bogate w witaminę C.<br>Kuskus z gotowaną fasolą albo innymi roślinami strączkowymi (soja, groch, soczewica), które jak wiadomo, zawierają dużo białka, może zastąpić danie mięsne. Kasza kuskus znajduje również zastosowanie w diecie łatwo strawnej, gdyż ma mniej błonnika niż inne produkty zbożowe (np. ciemne pieczywo, kasza gryczana i jęczmienna).<br><au>Beata Szczypka-Elyachouti</au>,<br><au>Magdalena Walisiak</au><br>Konsultacja: Grażyna Cacak-Pietrzak z SGGW w Warszawie</div><br><br><div><tit>specjały</tit><br><tit>PRZEPISY Z KUSKUSEM</tit><br><tit1>PO BERBERYJSKU</tit1><br>65 dag kuskusu, 1 kurczak (1,5 kg), 2 pomidory (25 dag), 1 cebula (10 dag), 8 dymek, 40 dag białej rzodkwi, 30 dag cukinii, 2 szklanki zielonego groszku lub bobu, 1 papryczka