Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
aż masa zacznie się pienić. Wylej ją do prostokątnej blachy keksówki (możesz ją wyłożyć folią polietylenową lub aluminiową) i na kilka godzin wstaw do lodówki. Masa powinna zastygnąć.
Wyjmij zastygłe ptasie mleczko z blachy, odwracając ją do góry dnem lub wyjmując razem z folią, i wyłóż na duże płaskie naczynie.
Tabliczkę czekolady, najlepiej gorzkiej, i trzy łyżki tłustej śmietany podgrzej na słaby ogniu i mieszaj, aż utworzy się gładka, jednolita masa.
Zdejmij garnek z ognia i odstaw polewę, by lekko ostygł, a następnie połową zalej ptasie mleczko. Kiedy polewa zastygnie, ostrożnie przewróć ptasie mleczko. Wstaw deser do lodówki, by dokładnie zastygł
aż masa zacznie się pienić. Wylej ją do prostokątnej blachy keksówki (możesz ją wyłożyć folią polietylenową lub aluminiową) i na kilka godzin wstaw do lodówki. Masa powinna zastygnąć.<br>Wyjmij zastygłe ptasie mleczko z blachy, odwracając ją do góry dnem lub wyjmując razem z folią, i wyłóż na duże płaskie naczynie.<br>Tabliczkę czekolady, najlepiej gorzkiej, i trzy łyżki tłustej śmietany podgrzej na słaby ogniu i mieszaj, aż utworzy się gładka, jednolita masa.<br>Zdejmij garnek z ognia i odstaw polewę, by lekko ostygł, a następnie połową zalej ptasie mleczko. Kiedy polewa zastygnie, ostrożnie przewróć ptasie mleczko. Wstaw deser do lodówki, by dokładnie zastygł
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego