Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
na długo przed podaniem.

75 g masła
9 łyżek miodu
250 g herbatników, najlepiej owsianych
1 torebka żelatyny
3-4 łyżki świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy
600 g tłustego białego sera
250 ml śmietany kremówki
450 g malin
6 małych listków mięty
1 Żelatynę rozpuścić w soku pomarańczowym i podgrzewać. Tortownicę posmarować tłuszczem. Masło rozpuścić z 3 łyżkami miodu i wymieszać z pokruszonymi ciastkami. Dno tortownicy wyłożyć masą i wyrównać ją łyżką. Odstawić do lodówki na godzinę.
Szef kuchni radzi
Aby nadać oryginalny szkocki smak, użyj whisky zamiast soku.
2 Ser zmielić tak, by nie miał grudek. Śmietanę delikatnie ubić, następnie
na długo przed podaniem.<br>&lt;gap&gt;<br>75 g masła<br>9 łyżek miodu<br>250 g herbatników, najlepiej owsianych<br>1 torebka żelatyny<br>3-4 łyżki świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy<br>600 g tłustego białego sera<br>250 ml śmietany kremówki<br>450 g malin<br>6 małych listków mięty<br>1 Żelatynę rozpuścić w soku pomarańczowym i podgrzewać. Tortownicę posmarować tłuszczem. Masło rozpuścić z 3 łyżkami miodu i wymieszać z pokruszonymi ciastkami. Dno tortownicy wyłożyć masą i wyrównać ją łyżką. Odstawić do lodówki na godzinę.<br>Szef kuchni radzi<br>Aby nadać oryginalny szkocki smak, użyj whisky zamiast soku.<br>2 Ser zmielić tak, by nie miał grudek. Śmietanę delikatnie ubić, następnie
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego