Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 10
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
1 kg), 4 łyżki mąki pszennej, 6 łyżek oleju, 5 łyżek posiekanych orzechów laskowych, 1 szklanka śmietany 18-procentowej, 1 łyżka soku z cytryny, po 1 łyżeczce majeranku i tymianku, sól, pieprz; do wysmarowania naczynia żaroodpornego: 1 łyżka margaryny
Jabłka umyć, obrać, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w plastry. Tymianek wymieszać z majerankiem. Plastry jabłek oprószyć ziołami i obsmażyć na 2 łyżkach oleju. Filety posolić. Mąkę wymieszać z pieprzem. Filety obtoczyć w mące i z obu stron obsmażyć na rumiano na pozostałym oleju.
Żaroodporne naczynie wysmarować margaryną i ułożyć w nim usmażone jabłka, lekko posolić i posypać 3 łyżkami orzechów
1 kg), 4 łyżki mąki pszennej, 6 łyżek oleju, 5 łyżek posiekanych orzechów laskowych, 1 szklanka śmietany 18-procentowej, 1 łyżka soku z cytryny, po 1 łyżeczce majeranku i tymianku, sól, pieprz; do wysmarowania naczynia żaroodpornego: 1 łyżka margaryny<br>Jabłka umyć, obrać, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w plastry. Tymianek wymieszać z majerankiem. Plastry jabłek oprószyć ziołami i obsmażyć na 2 łyżkach oleju. Filety posolić. Mąkę wymieszać z pieprzem. Filety obtoczyć w mące i z obu stron obsmażyć na rumiano na pozostałym oleju.<br>Żaroodporne naczynie wysmarować margaryną i ułożyć w nim usmażone jabłka, lekko posolić i posypać 3 łyżkami orzechów
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego