Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2002
obłożyć mieszanką ziół, odstawić na godzinę do lodówki.
Kawałek folii aluminiowej posmarować masłem, ułożyć rybę, rozłożyć resztę masła, zawinąć folię. Wstawić do rozgrzanego do 200oC piekarnika. Po 30 minutach pieczenia rozchylić folię, by ryba się zrumieniła. Gotową wyjąc na półmisek, posyp odłożoną natką i startą na tarce skórka z cytryny. Udekorować plasterkami cytryny i kawałkami skórki oraz zieloną sałatą.
Śledź w auszpiku

8 filetów z matiasów, 4 suszone śliwki, 2 marynowane szalotki, pól pęczka koperku, 100 g mięsa z kraba, kawałek łodygi selera naciowego, sól, sok z cytryny. Łyżka żelatyny, pieprz
Koperek umyć, połowę posiekać. Seler umyć, pokroić w kawałki. Zalać
obłożyć mieszanką ziół, odstawić na godzinę do lodówki.<br>Kawałek folii aluminiowej posmarować masłem, ułożyć rybę, rozłożyć resztę masła, zawinąć folię. Wstawić do rozgrzanego do 200oC piekarnika. Po 30 minutach pieczenia rozchylić folię, by ryba się zrumieniła. Gotową wyjąc na półmisek, posyp odłożoną natką i startą na tarce skórka z cytryny. Udekorować plasterkami cytryny i kawałkami skórki oraz zieloną sałatą.<br>Śledź w auszpiku<br>&lt;gap&gt;<br>8 filetów z matiasów, 4 suszone śliwki, 2 marynowane szalotki, pól pęczka koperku, 100 g mięsa z kraba, kawałek łodygi selera naciowego, sól, sok z cytryny. Łyżka żelatyny, pieprz<br>Koperek umyć, połowę posiekać. Seler umyć, pokroić w kawałki. Zalać
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego