włoszczyzny i grzybów. Podgrzać, przyprawić odrobiną cukru, pieprzem, solą i sokiem z cytryny. Do gorącego barszczu dodać trochę masła i pokrojonych grzybków.<br>Wersja dla zapracowanych.<br>Składniki:<br><gap><br>Sposób przyrządzenia:<br>Postępować ściśle wg przepisu na opakowaniu barszczu Krakus. Przyprawić do smaku.<br><gap><br>Czekoladowe kulki (bajaderki)<br>Składniki:<br><gap><br>Sposób przyrządzenia:<br>Niedobrane migdały zemleć, polewę także. Wymieszać z cukrem pudrem, żółtkiem i rumem. Uformować 2 cm kulki, obtaczać w wiórkach kokosowych, czekoladowych lub kakao. Podawać do kawy.<br><gap><br>Grzane wino z wiśniakiem<br>Składniki:<br><gap><br>Sposób przyrządzenia:<br>Wino połączyć z rumem, wódką, sokiem wiśniowym i startą skórką cytrynową, podgrzać do temperatury 80-90oC. Przecedzić, rozlać do podgrzanych szklanek, zaraz podawać