śmietany lub majonezu,<br>100 g łuskanych orzechów włoskich,<br>sól,<br>cukier do smaku,<br>natka pietruszki,<br>kilka liści sałaty<br>Pomidory dokładnie umyj pod strumieniem bieżącej wody i osusz papierowym ręcznikiem. Ostrym nożem odetnij wierzchy pomidorów (zachowaj je) i łyżeczką ostrożnie wydrąż miąższ. Umyj i obierz marchewki, zetrzyj je na średniej grubości tarce. Ząbki czosnku drobniutko posiekaj lub zmiażdż w prasce.<br>Posiekaj orzechy włoskie (równie dobrze możesz je zastąpić migdałami).<br>Opłukaną natkę pietruszki drobniutko posiekaj.<br>Wymieszaj wszystkie składniki, dodaj miąższ pomidorów, dopraw do smaku solą i cukrem, dodaj majonez lub śmietanę, jeszcze raz wymieszaj.<br>Przygotowanym farszem napełnij pomidory, następnie przykryj je odciętymi wierzchami.<br>Opłucz i