Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Teraz zdrowie
Nr: 4
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 2003
ze skórki migdałów, 2 soczyste pomarańczki, szczypta curry, sól ziołowa i pieprz do smaku, natka z pietruszki do posypania.
Przygotowanie
Umyj piersi z indyka, natrzyj je solą, pieprzem i curry, obtocz delikatnie w mące, a następnie przesmaż na maśle.
Pokrusz obrane migdały. Obierz pomarańczki i podziel je n małe cząstki.
Żaroodporne naczynie posmaruj cienką warstwą masła. Na jego dnie ułóż warstewkę pomarańczy z rodzynkami, a na nich piersi z indyk.
Całość posyp migdałami i resztka pomarańczy z rodzynkami.
Na wierzchu połóż kilka wiórków masełka.
Wstaw do piekarnika i piecz w temperaturze 180oC, aż mięso będzie miękkie.
W czasie pieczeni polewaj indyka
ze skórki migdałów, 2 soczyste pomarańczki, szczypta curry, sól ziołowa i pieprz do smaku, natka z pietruszki do posypania.<br>Przygotowanie<br>Umyj piersi z indyka, natrzyj je solą, pieprzem i curry, obtocz delikatnie w mące, a następnie przesmaż na maśle.<br>Pokrusz obrane migdały. Obierz pomarańczki i podziel je n małe cząstki.<br>Żaroodporne naczynie posmaruj cienką warstwą masła. Na jego dnie ułóż warstewkę pomarańczy z rodzynkami, a na nich piersi z indyk.<br>Całość posyp migdałami i resztka pomarańczy z rodzynkami.<br>Na wierzchu połóż kilka wiórków masełka.<br>Wstaw do piekarnika i piecz w temperaturze 180oC, aż mięso będzie miękkie.<br>W czasie pieczeni polewaj indyka
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego