Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
cukru i ciepłym mlekiem, dodać 10 dag mąki, wymieszać, odstawić do wyrośnięcia, gdy rozczyn podwoi objętość, dodać utarte z cukrem żółtka i jajko oraz cukier wanilinowy, wyrobić, wlać roztopione masło, ponownie wyrobić, przykryć, odstawić, mak zlać wrzątkiem, gotować 10 min, odcedzić, zemleć 3 razy, rozpuścić masło, włożyć mak, cukier, miód, bakalie, smażyć 10 min, przestudzić, połączyć z pianą, ciasto podzielić na 2 części, rozwałkować 2 prostokąty grubości 5 mm, rozsmarować nadzienie, pozostawiając brzegi 1,5 cm, zwinąć w rulon, włożyć do natłuszczonych foremek, odstawić do wyrośnięcia, piec 30-40 min w 200oC, polukrować.
Czekoladowe babeczki
Składniki:

Posiekać mąkę z masłem, dodać
cukru i ciepłym mlekiem, dodać 10 dag mąki, wymieszać, odstawić do wyrośnięcia, gdy rozczyn podwoi objętość, dodać utarte z cukrem żółtka i jajko oraz cukier wanilinowy, wyrobić, wlać roztopione masło, ponownie wyrobić, przykryć, odstawić, mak zlać wrzątkiem, gotować 10 min, odcedzić, zemleć 3 razy, rozpuścić masło, włożyć mak, cukier, miód, bakalie, smażyć 10 min, przestudzić, połączyć z pianą, ciasto podzielić na 2 części, rozwałkować 2 prostokąty grubości 5 mm, rozsmarować nadzienie, pozostawiając brzegi 1,5 cm, zwinąć w rulon, włożyć do natłuszczonych foremek, odstawić do wyrośnięcia, piec 30-40 min w 200oC, polukrować.<br>Czekoladowe babeczki<br>Składniki:<br>&lt;gap&gt;<br>Posiekać mąkę z masłem, dodać
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego