Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy żywności
Rok: 1999
croissant), słodkich bułeczek.

Mleka pełnotłustego. Śmietany, zabielaczy do kawy, pełnotłustych serów. Mleka w proszku z dodatkiem tłuszczu.

Smażonych ziemniaków i chipsów. Frytek, warzyw lub ryżu smażonego na nieznanym lub zwierzęcym tłuszczu. Solonych warzyw konserwowych.

Masła, twardej margaryny, bliżej nieokreślonych olejów roślinnych i twardego tłuszczu piekarskiego, smalcu oraz łoju wieprzowego i baraniego.

Hamburgerów, panierowanych i smażonych kurczaków, pasztecików mięsnych, tłustego mięsa mielonego, kiełbasy i golonki, salami, tłustych wędlin i pasztetów, wieprzowiny.

Kawioru, ryb smażonych na nieznanym tłuszczu. Krewetek, kalmarów.

Zup zagęszczanych mąką, śmietaną i żółtkiem.

Kremów, tortów i budyniów na pełnotłustym mleku. Sosów na śmietanie lub maśle. Wyrobów cukierniczych, takich jak: ciastka
croissant), słodkich bułeczek.<br><br>Mleka pełnotłustego. Śmietany, zabielaczy do kawy, pełnotłustych serów. Mleka w proszku z dodatkiem tłuszczu.<br><br>Smażonych ziemniaków i chipsów. Frytek, warzyw lub ryżu smażonego na nieznanym lub zwierzęcym tłuszczu. Solonych warzyw konserwowych.<br><br>Masła, twardej margaryny, bliżej nieokreślonych olejów roślinnych i twardego tłuszczu piekarskiego, smalcu oraz łoju wieprzowego i baraniego.<br><br>Hamburgerów, panierowanych i smażonych kurczaków, pasztecików mięsnych, tłustego mięsa mielonego, kiełbasy i golonki, salami, tłustych wędlin i pasztetów, wieprzowiny.<br><br>Kawioru, ryb smażonych na nieznanym tłuszczu. Krewetek, kalmarów.<br><br>Zup zagęszczanych mąką, śmietaną i żółtkiem.<br><br>Kremów, tortów i budyniów na pełnotłustym mleku. Sosów na śmietanie lub maśle. Wyrobów cukierniczych, takich jak: ciastka
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego