Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 10
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
dag masła, 3 szklanki cukru, 2 puszki ananasów, 2 1/2 szklanki soku ananasowego, 40 dag wiórków kokosowych

LUKIER

35 dag cukru pudru, 3 białka, sok z 1 cytryny

PRZYBRANIE

kwiaty róży, stokrotki lub fiołki, listki melisy lub mięty, 1 białko, 2 łyżki cukru pudru
Z podanych składników przygotować ciasto biszkoptowe i wlać do dwóch tortownic (średnicy 26 cm i 16 cm), wyłożonych papierem do pieczenia. Piec 45 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C.
Przygotować krem: mleko gotować z cukrem około 2-3 godz. w płaskim rondlu na małym ogniu. (Masa jest gotowa, gdy jej kropla, spuszczona na porcelanowy
dag masła, 3 szklanki cukru, 2 puszki ananasów, 2 1/2 szklanki soku ananasowego, 40 dag wiórków kokosowych<br><br>&lt;tit&gt;LUKIER&lt;/&gt;<br><br>35 dag cukru pudru, 3 białka, sok z 1 cytryny<br><br>&lt;tit&gt;PRZYBRANIE&lt;/&gt;<br><br>kwiaty róży, stokrotki lub fiołki, listki melisy lub mięty, 1 białko, 2 łyżki cukru pudru<br>Z podanych składników przygotować ciasto biszkoptowe i wlać do dwóch tortownic (średnicy 26 cm i 16 cm), wyłożonych papierem do pieczenia. Piec 45 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C.<br>Przygotować krem: mleko gotować z cukrem około 2-3 godz. w płaskim rondlu na małym ogniu. (Masa jest gotowa, gdy jej kropla, spuszczona na porcelanowy
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego