Napój z soku burakowego. z satysfakcją można spożywać bez żadnych dodatków, jako napój orzeźwiający. Sok ten można wzbogacić dodając pieprz, natkę pietruszki, posiekany młody koperek lub szczypiorek. Osobom, które stwierdzą zbyt esencjonalny smak napoju, polecamy rozcieńczenie soku niegazowaną wodą mineralną.<br><br>Chłodnik z kefirem jogurtem lub zsiadłym mlekiem.<br>* 2 szklanki soku burakowego "VITAPOL" <br>* 2 szklanki zsiadłego mleka lub kefiru<br>* 1 łyżka posiekanego szczypioru<br>* 1 łyżka posiekanego kopru<br>* 1 kiszony ogórek<br>* sól, cukier, pieprz<br>Zsiadłe mleko, jogurt lub kefir roztrzepać z fermentowanym sokiem burakowym, dodać starty na drobnej tarce ogórek i posiekaną zieleninę, doprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem. Serwować jako napój