polsko-włoskie. Próbowałem przyzwoitego <foreign>carpaccio</> wołowego i risotta z prawdziwkami. Kształt ryżowych ziaren zdradzał, że nie wykonano go z odmiany <foreign>arborio</>, ale smak i kleistość sugerowały, że kucharz czytał, jak robi się risotto w Italii. Mają tam jeszcze bardzo przyzwoitą kartę win, również z Nowego Świata, wśród nich doskonałe chilijskie <foreign>cabernet sauvignon</>, a wszystko kosztuje o połowę mniej niż w Warszawie.<br>Tuż obok <name type="place">"Ciżemki"</>, pod numerem 30, mieści się niewielki bar, właśnie <name type="place">"Trzydziestką"</> zwany. Skromny jadłospis obejmuje głównie mięsa z rusztu, ale dają jeszcze bardzo dobrą kaszę gryczaną, wzorowo utajoną, a podawaną z omastą maślano-czosnkowo- jogurtową.<br><br>Pozdrawiam zatem gorąco, mając