Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
wyrównaj na całą noc wstaw do lodówki. Przed podaniem udekoruj bitą śmietaną z cukrem, fistaszkami i winogronami.
RADA: by brzegi tortu były równe, obwiedź je paskiem folii aluminiowej lub pergaminu, zdejmując go dopiero wtedy, gdy krem zastygnie.

ZUPA
WŁOSKA Z MAKARONEM

Dla 4 osób Przygotowanie: 30 min 189 kcal
1 cebul,
100 g marchwi,
100 g pora,
100 g cukini,
1 szklanka białego wina,
2 łyżki stołowe przecieru pomidorowego,
3 pomidory,
100 g szynki,
0,5 l bulionu warzywnego lub mięsnego,
200 g drobnego makaronu,
3 łyżki stołowe startego żółtego sera,
sól,
mielony czarny pieprz,
zielenina,
1 łyżeczka bazylii
Dokładnie umyj
wyrównaj na całą noc wstaw do lodówki. Przed podaniem udekoruj bitą śmietaną z cukrem, fistaszkami i winogronami.<br>RADA: by brzegi tortu były równe, obwiedź je paskiem folii aluminiowej lub pergaminu, zdejmując go dopiero wtedy, gdy krem zastygnie.<br>&lt;gap&gt;<br>ZUPA<br>WŁOSKA Z MAKARONEM<br>&lt;gap&gt;<br>Dla 4 osób Przygotowanie: 30 min 189 kcal<br>1 cebul,<br>100 g marchwi,<br>100 g pora,<br>100 g cukini,<br>1 szklanka białego wina,<br>2 łyżki stołowe przecieru pomidorowego,<br>3 pomidory,<br>100 g szynki,<br>0,5 l bulionu warzywnego lub mięsnego,<br>200 g drobnego makaronu,<br>3 łyżki stołowe startego żółtego sera,<br>sól,<br>mielony czarny pieprz,<br>zielenina,<br>1 łyżeczka bazylii<br>Dokładnie umyj
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego