wyrównaj na całą noc wstaw do lodówki. Przed podaniem udekoruj bitą śmietaną z cukrem, fistaszkami i winogronami.<br>RADA: by brzegi tortu były równe, obwiedź je paskiem folii aluminiowej lub pergaminu, zdejmując go dopiero wtedy, gdy krem zastygnie.<br><gap><br>ZUPA<br>WŁOSKA Z MAKARONEM<br><gap><br>Dla 4 osób Przygotowanie: 30 min 189 kcal<br>1 cebul,<br>100 g marchwi,<br>100 g pora,<br>100 g cukini,<br>1 szklanka białego wina,<br>2 łyżki stołowe przecieru pomidorowego,<br>3 pomidory,<br>100 g szynki,<br>0,5 l bulionu warzywnego lub mięsnego,<br>200 g drobnego makaronu,<br>3 łyżki stołowe startego żółtego sera,<br>sól,<br>mielony czarny pieprz,<br>zielenina,<br>1 łyżeczka bazylii<br>Dokładnie umyj