Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
niezbyt cienkie naleśniki.
Obierz umyte marchewki i cebule,, drobno posiekaj je lub zetrzyj na tarce z dużymi oczkami,, chwilę podduś na gorącym oleju, aż nabiorą złocistego koloru, a następnie, gdy ostygną, wymieszaj z majonezem, by powstała zwarta, jednolita masa.
Na duży plaski talerz połóż naleśnik wątróbkowy, posmaruj go masą marchewkowo-cebulową i przykryj następnym naleśnikiem, posmaruj go masą itd. aż do wyczerpania wszystkich składników.
Gotowy tort wstaw do lodówki na co najmniej 12 godzin. Przed podaniem wierzch tortu posmaruj majonezem, obficie posyp drobno posiekaną natką pietruszki lub koperkiem i pokrój na zgrabne porcje.
RADA: jeśli chcesz, by tort był bardziej pikantny
niezbyt cienkie naleśniki.<br>Obierz umyte marchewki i cebule,, drobno posiekaj je lub zetrzyj na tarce z dużymi oczkami,, chwilę podduś na gorącym oleju, aż nabiorą złocistego koloru, a następnie, gdy ostygną, wymieszaj z majonezem, by powstała zwarta, jednolita masa.<br>Na duży plaski talerz połóż naleśnik wątróbkowy, posmaruj go masą marchewkowo-cebulową i przykryj następnym naleśnikiem, posmaruj go masą itd. aż do wyczerpania wszystkich składników.<br>Gotowy tort wstaw do lodówki na co najmniej 12 godzin. Przed podaniem wierzch tortu posmaruj majonezem, obficie posyp drobno posiekaną natką pietruszki lub koperkiem i pokrój na zgrabne porcje.<br>RADA: jeśli chcesz, by tort był bardziej pikantny
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego