Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Wprost
Nr: 11.07
Miejsce wydania: Poznań
Rok: 1999
sylwetkami przybyszów z innej planety.

Fantazja kulinarna nie jest już tylko domeną kucharzy, ale obowiązuje też producentów żywności

Rewolucja w zdobieniach dotknęła również producentów serów. - Nastawiliśmy się przede wszystkim na pralinki, sprzedając je jako "ekskluzywne kreacje serowe", a więc połączenie sera z kwaśnego mleka ze świeżym twarogiem doprawionym papryką, curry, chrzanem, pieprzem i ziołami. Pralinki sprzedaje się po cztery sztuki i pakuje podobnie jak ekskluzywne czekoladki - podkreśla Gisela Maesse z firmy Rusack. Szwedzi dodają do żółtych serów wódkę porzeczkową lub cytrynową, z kolei tradycyjny ser halloumi z Cypru (mieszanka sera krowiego, owczego i koziego) najlepiej sprzedaje się w kształcie grillowanych serduszek
sylwetkami przybyszów z innej planety.<br><br>&lt;tit&gt;Fantazja kulinarna nie jest już tylko domeną kucharzy, ale obowiązuje też producentów żywności&lt;/&gt;<br><br>Rewolucja w zdobieniach dotknęła również producentów serów. - Nastawiliśmy się przede wszystkim na pralinki, sprzedając je jako "ekskluzywne kreacje serowe", a więc połączenie sera z kwaśnego mleka ze świeżym twarogiem doprawionym papryką, curry, chrzanem, pieprzem i ziołami. Pralinki sprzedaje się po cztery sztuki i pakuje podobnie jak ekskluzywne czekoladki - podkreśla Gisela Maesse z firmy Rusack. Szwedzi dodają do żółtych serów wódkę porzeczkową lub cytrynową, z kolei tradycyjny ser halloumi z Cypru (mieszanka sera krowiego, owczego i koziego) najlepiej sprzedaje się w kształcie grillowanych serduszek
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego