Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Przekrój
Nr: 2908
Miejsce wydania: Kraków
Rok: 2001
solidnego kucharzenia - wszystko to jawi się w książkach, artykułach i wyrazie twarzy biesiadników z tamtego okresu.
Fakt, że już nazajutrz po przybyciu do Berkeley na studia doktoranckie poszedłem nie na uniwersytet, lecz do restauracji Chez Panisse, usprawiedliwi, mam nadzieję, moja młodość i kulinarna ciekawość. A u pani Waters było naprawdę ciekawie.
Restauracja jest podzielona na część czynną tylko wieczorem, gdzie podaje się co dzień tylko jeden, z góry ustalony zestaw dań oraz bistro-kawiarnię, czynną od południa, z większym wyborem potraw. Trudno było zarezerwować stolik w części wieczorowej, głównie dlatego, że jest niewielka, a chętnych sporo, i to z całej Ameryki
solidnego kucharzenia - wszystko to jawi się w książkach, artykułach i wyrazie twarzy biesiadników z tamtego okresu.<br>Fakt, że już nazajutrz po przybyciu do &lt;name type="place"&gt;Berkeley&lt;/&gt; na studia doktoranckie poszedłem nie na uniwersytet, lecz do restauracji &lt;name type="place"&gt;Chez Panisse&lt;/&gt;, usprawiedliwi, mam nadzieję, moja młodość i kulinarna ciekawość. A u pani &lt;name type="person"&gt;Waters&lt;/&gt; było naprawdę ciekawie.<br>Restauracja jest podzielona na część czynną tylko wieczorem, gdzie podaje się co dzień tylko jeden, z góry ustalony zestaw dań oraz bistro-kawiarnię, czynną od południa, z większym wyborem potraw. Trudno było zarezerwować stolik w części wieczorowej, głównie dlatego, że jest niewielka, a chętnych sporo, i to z całej Ameryki
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego