Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2002
tłuszczu, na którym smażyło się mięso. Zalać rosołem. Zagotować. Na warzywach ułożyć roladę. Piec 45 minut w piekarniku rozgrzanym do 250oC, co jakiś czas podlewając winem i wytworzonym sosem.
Gotową roladę wyjąć z brytfanny. Sos przetrzeć przez sito. Mięso pokroić w plastry. Podawać z sosem, ziemniakami i brokułami.
Nadziewana grzybami cielęcina z karmelowym sosem

kilogram mięsa z udźca lub łopatki cielęcej, 50 g ugotowanych grzybów suszonych, gałązka selera naciowego, 2 łyżki masła, łyżka mąki, sól selerowa, pieprz, sól, 3/4 szklanki białego wina, łyżka cukru
Seler i mięso umyć. Cielęcinę osuszyć, lekko zbić. Posolić solą selerową.
Grzyby pokroić w plastry, razem
tłuszczu, na którym smażyło się mięso. Zalać rosołem. Zagotować. Na warzywach ułożyć roladę. Piec 45 minut w piekarniku rozgrzanym do 250oC, co jakiś czas podlewając winem i wytworzonym sosem.<br>Gotową roladę wyjąć z brytfanny. Sos przetrzeć przez sito. Mięso pokroić w plastry. Podawać z sosem, ziemniakami i brokułami.<br>Nadziewana grzybami cielęcina z karmelowym sosem<br>&lt;gap&gt;<br>kilogram mięsa z udźca lub łopatki cielęcej, 50 g ugotowanych grzybów suszonych, gałązka selera naciowego, 2 łyżki masła, łyżka mąki, sól selerowa, pieprz, sól, 3/4 szklanki białego wina, łyżka cukru<br>Seler i mięso umyć. Cielęcinę osuszyć, lekko zbić. Posolić solą selerową.<br>Grzyby pokroić w plastry, razem
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego