Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
Zalej sosem zapiekankę i odstaw na kilka minut.
Danie podawaj gorące, z pieczywem, obficie posypane zieleniną.
RADA: zamiast brokułów do zapiekanki równie dobrze możesz użyć kalafiora. Potrawa będzie miała wówczas delikatniejszy smak.
DOBRE RADY MIĘSO
OGÓRKI Z CIELĘCINĄ

Dla 6 osób Przygotowanie: 80 min 426 kcal
6 ogórków,
200 g cielęciny,
1 cebula,
1 łyżka stołowa oleju,
czarny mielony pieprz,
sól do smaku,
Sos:
3 łyżki oleju,
2 szklanki wody,
1 łyżeczka mąki,
sok z jednej cytryny,
zielenina
Z ogórków odetnij końce (zachowaj je) i łyżeczką delikatnie wydrąż środki, starając się nie uszkodzić brzegów. Cebulę drobniutko posiekaj. Na dużej patelni rozgrzej
Zalej sosem zapiekankę i odstaw na kilka minut.<br>Danie podawaj gorące, z pieczywem, obficie posypane zieleniną.<br>RADA: zamiast brokułów do zapiekanki równie dobrze możesz użyć kalafiora. Potrawa będzie miała wówczas delikatniejszy smak.<br>&lt;tit&gt;DOBRE RADY&lt;/&gt; MIĘSO<br>OGÓRKI Z CIELĘCINĄ<br>&lt;gap&gt;<br>Dla 6 osób Przygotowanie: 80 min 426 kcal<br>6 ogórków,<br>200 g cielęciny,<br>1 cebula,<br>1 łyżka stołowa oleju,<br>czarny mielony pieprz,<br>sól do smaku,<br>Sos:<br>3 łyżki oleju,<br>2 szklanki wody,<br>1 łyżeczka mąki, <br>sok z jednej cytryny, <br>zielenina<br>Z ogórków odetnij końce (zachowaj je) i łyżeczką delikatnie wydrąż środki, starając się nie uszkodzić brzegów. Cebulę drobniutko posiekaj. Na dużej patelni rozgrzej
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego