Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
lub z pieczywem, jako danie główne na lekką letnią kolację.
RADA: sałatkę przygotujesz znacznie szybciej, jeśli zamiast gotowanych jajek do środka gniazd włożysz oliwki, najlepiej duże czarne.
DOBRE RADY DESER
KREM Z KEFIRU

Dla 4 osób Przygotowanie: 30min 157 kcal
2 duże kubki kefiru,
200 g śmietany,
1 szklanka cukru,
cukier waniliowy,
1 łyżka stołowa owoców jagodowych,
250 g dowolnych owoców jagodowych
100 g łuskanych orzechów włoskich
Żelatynę wsyp do małego rondelka, zalej połową szklanki przegotowanej ciepłej wody, wymieszaj i odstaw na 30-40 minut do napęcznienia. Następnie na małym ogniu, stale mieszając, by dokładnie się rozpuściła, doprowadź do wrzenia. Odstaw w
lub z pieczywem, jako danie główne na lekką letnią kolację.<br>RADA: sałatkę przygotujesz znacznie szybciej, jeśli zamiast gotowanych jajek do środka gniazd włożysz oliwki, najlepiej duże czarne.<br>&lt;tit&gt;DOBRE RADY&lt;/&gt; DESER<br>KREM Z KEFIRU<br>&lt;gap&gt;<br>Dla 4 osób Przygotowanie: 30min 157 kcal<br>2 duże kubki kefiru,<br>200 g śmietany,<br>1 szklanka cukru,<br>cukier waniliowy,<br>1 łyżka stołowa owoców jagodowych,<br>250 g dowolnych owoców jagodowych <br>100 g łuskanych orzechów włoskich<br>Żelatynę wsyp do małego rondelka, zalej połową szklanki przegotowanej ciepłej wody, wymieszaj i odstaw na 30-40 minut do napęcznienia. Następnie na małym ogniu, stale mieszając, by dokładnie się rozpuściła, doprowadź do wrzenia. Odstaw w
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego